Графік роботи:
ПН-ПТ: 09.00 – 18.00, СБ: 10.00 – 16.00, НД: Вихідний
вул.Троїцька, 43а
вул.Троїцька, 43а
вул.Генуезька, 24б
вул.Семена Палія, 125/3
Меню
Записатися

* мінімальна оплата за прийом при онлайн-записи 250 грн

А як Ви правильно лікуєте зуби дитині?

 


Як часто ми чуємо від молодих мам: «Навіщо лікувати молочні зуби, якщо вони все одно випадуть?»
Відповість на це питання і розвіє міф про те, що молочні зуби лікувати не треба, дитячий стоматолог клініки «Гранддент».
Для того щоб відбулася правильна фізіологічна зміна молочних зубів на постійні, молочні зуби повинні бути здоровими.
Якщо молочні зуби уражені карієсом, то захворіти карієсом можуть і постійні зуби, які знаходяться відразу під молочними зубами.
До того ж через ускладнення карієсу молочні зуби, часто приходиться видаляти завчасно до їх фізіологічної зміни на постійні зуби.
У дитини, який рано втратить хоча б один молочний зуб, верхня і нижня щелепи будуть розвиватися неправильно - для постійних зубів буде недостатньо місця в зубному ряду, і вони прорізуються не на своєму фізіологічному місці, що в майбутньому призведе до лікування прикусу.
Молочні зуби з'являються приблизно у віці 6 місяців.
У 2,5-3 роки у дитини повинні бути вже все 20 молочних зубів.
Приблизно в 6 років прорізуються перші постійні зуби, і до 12 років в ротовій порожнині знаходяться як молочні, так і постійні зуби - це називається змінним прикусом.
Дитина користується молочними зубами до 11-12 років. Останній молочний зуб фізіологічно випадає саме в цей період.
Дитячий лікар клініки '' Granddent ":
"Дорогі батьки, відповідальність за зуби свою дитину несете саме ви! Саме Ви повинні чистити зуби дитині з моменту прорізування перших зубів поки дитині не виповниться 10 років.
Саме від Вас залежить чисті або брудні у дитини зуби.
Саме Ви повинні привести дитину до стоматолога у віці 6-7 місяців для того, щоб стоматолог навчив, розповів, показав і надав індивідуальні рекомендації для Вашої дитини.
Саме систематичні / регулярні огляди допоможуть зберегти зуби Вашої дитини здоровими або виявити захворювання на ранній стадії.
Півроку для дитини - це досить великий часовий період, протягом якого може статися багато різних змін в стоматологічному здоров'я дитини.